pronkzitting

Pronkzitting 2019

 

 

 

In het weekend van 20 januari werd na 3 zinderende Pronkzittingen, Bram Jansen als nieuwe Prins van de Geinsköp geïnstalleerd.

Met zijn leus: “Geinen en dansen met Bram Jansen”, zal hij samen met zijn 2 adjudanten Robbie Sweers & Jan Freriks en “basjudant” Bas Baakman, de Geinsköp voorgaan in het feestgedruis tijdens het komende carnaval.

 

Bram kwam naar voren toen de voorzitter ingreep tijdens de alternatieve Prinsverkiezing die was georganiseerd door oud Prins Fons Kuipers. Fons die geen afstand wilde doen van zijn scepter, dacht middels het bekende Bingospel de boel te kunnen saboteren en zo nog een jaar Prins der Geinsköp te kunnen blijven. Gelukkig werd dit doorzien en kwam toch de gekozen Prins Bram Ie te voorschijn!

 

Eerder was de avond al geopend door de act: “AlCoNetAh”. Hierin werd de nieuwe supermarkt die was ontstaan na het centrumplan, op de hak genomen.

Een ode aan de klucht in de act: “Hotel Overspel” was echt toneel. In deze act, schitterden Noël Sticker, Ilse Klein Herenbrink, Angelique Rutjes en Erik Boerstal.

 

In het afscheid van de Prins kwam Prins Fons erachter dat er toch een einde van zijn regeerperiode aan zat te komen en hij ging verhaal halen bij de overige prinsen in het dorp.

 

Na de pauze werd allereerst Jan Lamers gehuldigd voor zijn 44-jarig lidmaatschap. Tegelijkertijd werd hij voor al zijn diensten benoemd tot Ere Lid van de vereniging. Jan was één van de voortrekkers van de pronkzittingen in de huidige vorm (alleen eigen leden) en speelt nog steeds mee bij huis-orkest Bacchus BV.

 

In het stuk “Koken met Mathieu en Antoine” werden 2 TV-koks gevolgt in een opname van hun programma. In “Sierlijkheid op zondag” waren (prins) Bram Jansen en Roy Otten op dreef. In een TV culuurprogramma werd kunstenaar Bregje Wolters (Bram Jansen) aan de tand gevoeld door interviewer Roy Otten.

 

De muzikale noten kwamen op de pronkzittingen van de formatie: “Half Gas, waar Geinsköp lid Willem Kossink als leadzanger het publiek op eigen wijze toezong en door Bernadette Stark en Marcel Vos die het overbekende “Paradise by the dashboarlight” in een Diems jasje hadden gegoten.

 

 

 

 

PRONKZITTING 2016 "THE MOVIE"

PRONKZITTING 2017 "THE MOVIE"