de prins

PRINS VAN CV DE GEINSKÖP 2017

 

Prins Fons d'n 1ste

 

"Gewoon omdat het kan,

nog ene dan"

 

Adjudant #1:

Peter Scholten

 

Adjudant #2:

Thijmen Berendsen

 

Raadsheer:

Joost Klein Herenbrink

Prins Fons d'n eerste

 

 

Proclamatie

 

Ik, Prins Fons d'n 1ste , Prins Carnaval van de Geinsköp 2018, laat jullie de volgende proclamatie horen:

 

Om te beginnen wil ik jullie graag mijn hofhouding voorstellen:

 

Mijn eerste adjudant heb ik leren kennen in het legendarische elftal van DVC 10. We werden daar tijdens weekendjes weg als stamoudste en stamleider gezien. Deze man is voor de Geinsköp zoals zo vele onmisbaar en staat achter de schermen voor iedereen klaar. Normaal gesproken werkt hij bij de gemeente Zevenaar, maar nu even niet, want we gaan voor een geweldig carnavalsjaar. Mijn eerste adjudant is;

 

Peter Scholten

 

Mijn 2e adjudant is voor u ook geen onbekende. Hij is jaren geleden hier zelf prins geweest en heeft dus ervaring met het vieren van een goed feest. Toen ik hoorde dat hij met pensioen wilde gaan, wist ik dat ik snel mijn slag moest slaan. Na veel praten en het geven van bloemen heb ik het gered. Hij vond het zo’n eer, hij heeft er zelfs zijn vakantie voor verzet. Mijn tweede adjudant;

 

Thijmen Berendsen

 

Als groentje binnen de vereniging was ik op zoek naar iemand met ervaring, kennis en iemand die mensen kan verbinden. Voor mij was zo iemand niet zo moeilijk te vinden…Hij hoort al jaren bij mijn vrienden van de Ploeg, toen hij prins werd was ik zeer vereerd dat hij mij als zijn adjudant vroeg. Maar niet alleen behoort hij tot mijn vriendenkring, ook is hij voorzitter van deze mooie vereniging. Hij doet iets met zaad, maar zal mij deze carnaval vooral bijstaan met wijze raad, dames en heren, mijn raadsheer,

 

Joost klein Heerenbrink

 

Tot slot

Carnaval vieren met de hof lakeien was echt superfijn. Helaas bleken ze maar voor 1 jaar geboekt te zijn. Ook kwamen er toch wel veel klachten vanuit de raad van 11. Daarom dacht ik, 2 nieuwe dames die regel ik wel zelf. De eerste dame heeft een vriend in de raad van 11 zitten en kan hem dan ook tijdens de carnaval mooi wakker maken als hij weer eens zit te pitten. De andere dame is binnen de vereniging ook een nieuw gezicht, maar voor mij niet want ze is al jarenlang mijn eigen nicht….

Met trots presenteer ik U….

 

Nikky Mol en Rianne Haafs

 

 

Ten 1e, het wordt nu snel tijd dat het prinsenpak op maat wordt gemaakt, want deze mouwen hebben al 6 keer de grond geraakt.

 

Ten 2e, op mijn werk is het mijn taak om mensen goed te begeleiden, dus het moet ook wel lukken om dit zooitje ongeregeld goed door de carnaval heen te leiden.

 

Ten 3e, met mijn buurman als Prins van Nieuw-Dijk, lopen wij deze carnaval in polonaise door onze wijk.

 

Ten 4e, ik heb veel vertrouwen in het nieuwe centrumplan, al valt dat waarschijnlijk samen met het 66- jarig jubileum van de Geinsköp bij Jan en Jan.

 

Ten 5e, het is mooi om samen met alle verenigingen te gaan carnavallen, misschien is het ook goed om dit in de toekomst te gaan doen met het voetballen….

 

Ten 6e, met het huidige arsenaal, is de raad van 11 nu eindelijk genderneutraal.

 

Ten 7e, als we met nieuwjaar in het baggergat willen duiken, moeten we ons wel eerst een weg banen door alle bomen en struiken.

 

Ten 8e, een hele korte en geen gedram, we hebben alleen maar hard werkende leden in Diedeldam.

 

Ten 9e, obers, giet snel de glazen vol voor mijn vrienden van de Ploeg, want zij hebben immers nooit genoeg.

 

Ten 10e, toen mijn eigen team bij DVC werd veranderd in het 8e had ik het al gauw gezien, want iedereen weet; het is Veur Altijd Tien.

 

Ten 11e, al zullen onze dames, Ilse, Marinte, Marlotte en Ans aan onze zijde staan, het zal voor hun een grote uitdaging zijn om ons iedere avond huiswaarts te laten gaan…..

 

 

Zeker met de leus:

 

Gewoon omdat het kan, nog ene dan!!