geinsköpper

DE GEINSKÖPPER


Elk jaar brengt Carnavalsvereniging De Geinsköp een eigen carnavalskrant uit. Deze krant die in geheel Didam wordt bezorgd door eigen leden (een oplage van ongeveer 7300!!) staat vol met carnavaleske onderwerpen en verschillende Didammers worden daarin op de hak genomen.


Enkele onderwerpen die elk jaar weer terugkomen zijn o.a. de proclamatie van de prins en de verschillende woorden van bestuursleden/voorzitters van de verschillende commissies.


De krant wordt mogelijk gemaakt door de steun van de vele ondernemers in Didam en omstreken, die de vereniging een warm hart toedragen.


De redactie van de krant is in handen van een aantal mensen die een haast onmogelijke taak moeten volbrengen in de weken tussen de pronkzitting en het Carnaval. Zij stellen de gehele krant samen en zorgen dat alle verhalen, advertenties, foto's etc. etc. op een geordende manier in de krant worden geplaatst.


De krant wordt gemaakt door de leden die actief zijn in de Reclame Commissie, buiten de taak van de krant hebben zij ook de verantwoordelijkheid voor alle persuitingen die worden gedaan.


Hieronder de uitgave van 2015: