pronkzitting

Pronkzitting 2020
Noel Sticker is het afgelopen weekeinde gepresenteerd als nieuwe prins van carnavalsvereniging de Geinsköp in Didam. Samen met zijn adjudanten Patrick Heinst en Marc Roes en de hofdames Coco en Nine Strijbosch gaat hij als prins Nol de eerste tijdens het carnaval in februari voorop. Zij leus is ‘Lekker Blijven Plakken’.

Nol kwam als prins naar voren toen hij ontsnapte uit de Ufo van buitenaarde wezens, die vakkundig door het duo Scully & Mulder onschadelijk was gemaakt. Zij waren ingeroepen door de Geinsköp omdat meerdere prinskandidaten op onverklaarbare wijze verdwenen.

De prinsenpresentatie werd voorafgegaan door de act Ballenschiettent. De act ging over de teloorgang van de Diemse kermis en werd op ludieke wijze neergezet door Rinaldo van Londen en Jennifer Steg. Daarna kwam Dorothe (Dut) Kuppens op het podium, die verwoordde hoe een dag op de receptie van de woningstichting verliep. Een schot in de roos was ook het duo, Dia-rree, gespeeld door twee leerlingen van het Liemers College t.w. Linda Stienissen en Anna Nijenhuis. Zij brachten op hun joekelille onder andere de nummers ‘Roosterproblematiek’ en ‘Teveel prikkels’ ten gehore.


Onderscheidingen waren er voor Frank en Geerte Gesthuizen, uitbaters van residentie Plok. Zij werden benoemd tot Erelid in de orde van de Geinsköp voor hun 33 jaar inzet voor de vereniging. Op zondag werd huisorkest Bacchus in het zonnetje gezet. Bacchus zorgt al 33 jaar tijdens de pronkzittingen en het carnaval voor de muziek. Het orkest werd hiervoor onderscheiden met de ‘Orde van de vrolijke noot’.

Na de pauze was er een openbare auditie van twee dames voor de nieuwe dansgarde van de Geinsköp. De vrouw van de voorzitter, Ilse Klein Herenbrink, de vrouw van voorzitter Joost Klein Herenbrink nam deze persoonlijk af. De twee sollicitanten Greet en Marietje, neergezet door Marga Geurtzen en Ellen Horsting, zorgden voor hilarische situaties tijdens de auditie.  Ook kon het publiek meekijken bij een vergadering van de ‘harde’ jongens van een Didamse motorbende, die een nieuwkomer de weg moesten wijzen in de harde wereld van de bende. Hier waren de hoofdrollen weggelegd voor Tom Jansen, Fons Kuipers en Casper Lenting.

De grote finale werd verzorgd door het jubilerende Bacchus met medewerking van Geinsköp-lid Willem Kossink. Met onvervalste Duitse schlagers stond binnen no-time residentie Plok op zijn kop. De pronkzitting werd als gebruikelijk afgesloten met het lied Diem.
PRONKZITTING 2019 "THE MOVIE"


  PRONKZITTING 2016 "THE MOVIE"

PRONKZITTING 2018 "THE MOVIE"

PRONKZITTING 2017 "THE MOVIE"