bacchus

HISTORIE DWEILSERVICE BACCHUS BV.


Tijdens de ledenvergadering in april 1986 van carnavalsvereniging de Geinsköp werd een initiatief genomen om tot de oprichting van een dweilorkest te komen. Naarstig werd er binnen de vereniging maar ook daarbuiten gezocht naar muzikanten van enig niveau. Met een bezetting van 9 personen onder leiding van Rob Dronkers werd het eerste jaar enthousiast begonnen. Een aantal mannen van het eerste uur is nu nog steeds lid van Bacchus: Jan Lamers, Bert de Reus en John Bolk. Een ander lid van het eerste uur, Jan Tomassen, is helaas in 2020 overleden.


Bacchus BV oefent, onder muzikale leiding van Ron Geurts elk jaar vanaf oktober om omstreeks de Carnaval het publiek verstelt te doen staan. Een combinatie van muzikale hoogstandjes, ludieke optredens en presentaties zijn inmiddels het handelsmerk geworden van dit zeer speciale dweilorkest. Elk jaar geven zij acte de presente bij de pronkzitting, het gehandicapten Carnaval en tijdens het Carnaval van de Carnavalsvereniging de GEINSKÖP.

De nummers worden veelal gearrangeerd door Ron Geurts en speciaal op de bezetting uitgeschreven.


De onderlinge betrokkenheid van de leden van Bacchus BV en het plezier wat de leden onderling hebben zijn de basis voor een dweilorkest waar het enthousiasme vanaf straalt. Natuurlijk staan we open voor nieuwe leden die op eenzelfde manier met muziek bezig willen zijn. Voel je hier iets voor neem dan contact op met Bert de Reus 0316-225823. Dit nummer kunt u ook gebruiken als er vragen zijn over een door Bacchus BV te verzorgen optreden. Wij doen het al tientallen jaren met veel plezier voor eenieder.